Poté, co hráli v Benešově se Slavií, v Plzni s Viktorií a v Kamenici nad Lipou s Brnem, se střetnou v sobotu od 11 hodin na Složišti s třetiligovým Benešovem.

V zápasech s prvoligovými favority fotbalisté Dynama obstáli (mj. 0:0 se Slavií a výhra 2:0 s Brnem) a trenér David Horejš čeká od svých svěřenců podobný výkon i dnes proti Benešovu, jehož barvy hájí třeba i nigerijský útočník Stanley Ibe (hrával I. ligu v Bohemians Praha a v Příbrami). „Čeká nás další kvalitní soupeř, ale věřím, že mužstvo opět půjde do zápasu s maximálním nasazením a že navážeme na kvalitní výkony z předcházejících utkání,“ zdůraznil českobudějovický kouč.

Dynamo by mělo jít do sobotního zápasu v podobné sestavě jako v Kamenici nad Lipou proti Brnu. „K dispozici stále ještě nebude Čermák, jinak bychom měli být kompletní,“ uvedl Horejš.

Žádné dvě jedenáctky. Nic takového.Fotbalisté druholigového FC MAS Táborsko odjedou k poslednímu přípravnému střetnutí do Prahy proti Loko Vltavín 1898 se šestnácti hráči, s cílem zápas vyhrát a dobře se naladit. Utkání se uskuteční v sobotu od 15 hodin v tréninkovém areálu Sparty na Strahově.

„K utkání přistoupíme jako ke každému. Půjdeme za vítězstvím. Chceme si vyzkoušet určité věci směrem k mistrovskému utkání. Ještě předtím nás bude čekat pohár, ale zatím není určeno, zda se bude hrát příští pátek nebo v sobotu,“ uvedl trenér Roman Nádvorník. Ten už nemá ve svém kádru krátce testovaného Ondřeje Žežulku. Klub se rozhodl, že mladého slávistu nebude angažovat.

Táborsko už vyhlíží první mistrovský duel, který se uskuteční na konci července v Hradci Králové s týmem, který sestoupil z první ligy. „V dalším kole budeme doma hostit hradeckou Olympii už na novém stadionu v Táboře. Na to se samozřejmě moc těšíme,“ dodal Roman Nádvorník.

Letní přípravu už začali i fotbalisté obou jihočeských účastníků III. ligy: Písek po pátečním utkání v Katovicích, kde vyhrál 8:4, hraje v sobotu doma s Jankovem (11), Čížová v Karlštejně s Kr. Dvorem (10.30).