Čkaně - Lažiště 0:1 (0:0)

V úvodu utkání měli o něco více ze hry hosté, kolem 20. minuty se do několika slibných situací dostávali i domácí, ale ani na jedné straně branka nepadla. První poločas se pak již jen dohrával za nevalné úrovně bez brankových šancí.

Druhý poločas již byl živější a začaly se rodit i dobré šance. Více jich měli hostující hráči. Těm se také podařilo v 57. minutě vstřelit vedoucí branku, když střelu Vlka brankář Holfeld ještě vyrazil, ale pohotová dorážka Szepa již si našla cestu za brankovou čáru. Ještě předtím měl zkušený hostující útočník Hrbek velkou šanci, když převzal na polovině hřiště míč, zamotal hlavy dvěma domácím bekům, ale mířil mimo tyčí. Stejný hráč pak ještě nastřelil tyč. Domácí museli po obdržené brance hodně otevřít hru, ale jejich útočné snahy končily na lažišťských obráncích. Vysoké míče vzduchem nikdo nedokázal správně umístit, takže si hosté v klidu své vedení bránili. Navíc ještě vyráželi do brejkových situací a měli na kopačkách další dvě výborné šance. Albert a po něm Tesárek mířili jen těsně vedle tyče Holfeldovy branky.

V utkání si hosté vytvořili více brankových šancí a body si ze Čkyně odvezli naprosto zaslouženě.

„Okresní derby jsme prohráli a sportovně musím uznat, že po špatném výkonu ve druhém poločase jsme prohráli zcela zaslouženě. V závěru utkání jsme naši hru museli ještě více otevřít, a to samozřejmě dostávalo hosty do brejkových situací, které ale nevyužili. Hrál se více bojovný než technický fotbal a nám se moc nedařilo. Opět jsme ztratili body na domácím hřišti a ty se budeme muset snažit získat zpět hned v příštím kole v Oseku. Je mi jasné, že to ale nebude vůbec jednoduché, protože soupeř hraje doma dobře," komentoval derby domácí trenér Michal Uhlík.